3 BEREN

Beelden van de Berecam:

In het plaatsje Reken in Duitsland staat een grote zendmast/toren die als uitkijktoren beklommen kan worden. Dit is ook de locatie voor het tussenpunt van de cache "Am Limit". Voor het bereiken van de informatie is het de bedoeling dat de zoekers zich vanaf het platform op 30 m laten afdalen naar de informatie op zo'n 10 meter hoogte. We hoeven denk ik niet uit te leggen dat de grootste uitdaging zit in het over de rand klimmen..... Kijk maar mee!!

 

In Rheine Duitsland, zijn meerdere leuke uitdaging verstopt en wij mochten er een paar op gaan halen. In deze film zie je hoe we 3 bomen, een LP en een watercache bezoeken maar natuurlijk zijn er nog veel meer leuke uitdaging in dit leuke plaatsje.

 

Wie kent hem niet? Dirk.... En natuurlijk kennen we ook de cache die er een poosje geleden door collega cachers is neergehangen ter ere van deze sympatieke cacher. De Boomhut van Dirk.

Samen met Team TheGerhard1969 gaan we deze aan en het is de jongste van dat team die naar deze cache mag klimmen terwijl de Grote beer in de andere boom de sleutel gaat halen. Let op deze jonge dame is pas 11 jaar, maar omdat we voldoende vertrouwen hebben in haar klimkunsten en omdat we over goed materiaal beschikken mag ze een poging doen om deze lastige/hoge cache te gaan halen. Lastig omdat er een slotje open moet worden gemaakt en hoog,... tja dat snappen jullie wel!.

 

De Ridder van de Kokosnoten dat kan toch niets anders zijn als een aap? Tja dan ken je inderdaad deze CO want natuurlijk gaat het hier om een klimcache/multi waarbij er eerst kokosnoten in een boom moeten worden bezocht om informatie te krijgen over de plek van de cache. Gerhard en Grote beer klimmen naar de noten en Mamma beer mag de cache gaan halen.

 

De tot dan toe grootste uitdaging voor de Beren en Gerhard, A....E Ook wel bekend als de meest ingewikkelde D5T5 uitdaging van Lillith. Voor de puzzel moesten we hulp van een duits team vragen en voor deze lastige klim hebben we de hulp gekregen van Schwannie, die de zelfde klimtechnieken gebruikt waardoor het eenvoudig samenwerken is. Zowel de sleutel als ook de cache zijn opgehangen midden tussen 2 bomen en in de film zie je hoe we een positionerings techniek gebruiken om bij de locaties te komen.

 

Een lockpicking event..... is dat niet een hogeschool voor inbraak? Blijkbaar is het zelfs een sport maar zoals je in de film kan zien zullen de beren er geen beroep van maken. Toch was het gezellig en we hebben wel iets bijgeleerd: Onze oosterburen drinken zelfs bij hun inbraak pogingen bier!

 

Als alternatief op de flashmob bedachten we de Splashmob, in de beek vlak bij het berehol was voldoende plek en het werd een spannende wedstrijd tussen de verschillende zelf gemaakte boten.

 

Tijdens deze film gaf ik TheGerhard1969 uitleg over de door mij aangeleerde klimtechnieken. Hij had echter ook een camera aangedaan zodat jullie ook even kunnen meekijken hoe moderne beren in een boom klimmen

 

In Leiden zijn verschillende bruggen over de grachten en één daarvan is de Kippenbrug, en wat hangt daar onder? Kijk zelf!

 

Tijdens de mooie periode na de zomervakantie besluiten de beren om samen met het voledige team TheGerhard1969 op pad te gaan naar de Kagerplassen. Het is mooi weer en een boottochtje langs 50 T5 cache is in dit geval geen straf en zelfs geen stress. Gelukkig is de verhuurder van onze boot een geocacher zodat hij zelfs even uit kan leggen hoe we de caches moeten pakken.

 

Kagerplassen deel2

 

Aquafobia!. Deze hadden we al langere tijd op de planning staan en we waren dan ook blij dat we eindelijk een mooie dag troffen dat we samen met Gerhard naar deze serie konden gaan. Helaas waren er al 2 niet meer aanwezig en lag de meest spectaculaire naast de boom zodat er enkel nog een paar leuke momenten over bleven. Toch waren de omgeving en de beleefde avonturen voldoende om er een leuke film van te maken.